Your search results

Căutarea imobilului

rieltor

Dacă doriţi să procuraţi un imobil în Chişinău şi în suburbiile lui, vă va ajuta Agenţia imobiliară „Univers-Imobil”.

Căutarea imobilului în Chișinău

Noi vă vom propune toate variantele corespuzătoare cerinţelor Dumneavoastră din baza noastră de date. Dacă n-o să vă placă nici o variantă propusă de noi, se poate încheia un Contract de căutare, unde noi vă vom prezenta interesele Dvs. în căutarea şi procurarea imobilului. Noi vă vom prezenta informaţia de contact şi, la necesitate, organizăm clientului examinare obiectului la locul de faţă.

Dvs. alegeţi şi noi imediat luăm legătura cu vînzătorul. Dacă preţul propus este convenabil, se încheie un Contract de intenţii între Vînzător şi Cumpărător, unde Agenţia îndeplineşte rolul de mediator (intermediar).

Contractul de intenţii conţine descrierea obiectului pus în vînzare, costul lui, termenii de legalizare notarială a contractului de vînzare-cumpărare şi a eliberării obiectului.

La etapa aceasta e necesară întroducerea arvunei pentru imobil, care confirma intenţia serioasă  a Dvs., asigură pregătirea pachetului de documente pentru afacerea programată.

Mărimea arvunei depinde de cerinţele Vînzătorului şi a Cumpărătorului, de preţul de piaţă a obiectului de imobil şi de termenii necesari pentru înregistrarea afacerii. Mărimea arvunei de obicei nu depăşeşte 10% din costul imobilului.

O deosebită atenţie se acordă siguranţei afacerii la pregătirea şi înregistrarea ei. Se verifică puritatea ei juridică şi existenţa grevărilor și interdițiilor imobilului, se stabilesc parțile afacerii, interesele căror e necesar să fie luate în vedere (minorii ş.a.). Precum şi circumstanţele, din cauza căror afacerea poate să fie anulată şi declarată nulă. Procedura aceasta se efectuază în termenii de pînă la 10 zile.

La procurarea apartamentului prin ipotecă, Agenţia îl va consulta despre condiţiile creditului ipotecar şi va pregăti pachetul de documente pentru primirea lui.

Data legalizării notariale a Contractului se coordonează cu Vînzătorul şi Cumpărătorul. La legalizarea notarială părţile îşi pun semnăturile în Contract, iar Agenţia asigură tranzacţia.

Contractul de vînzare-cumpărare iscălit se înregistrează la Oficiul Cadastru (OC) pentru înregistrarea dreptului de proprietate pe imobil.

După înregistrarea Contractului de vînzare-cumpărare la OC (de obicei acest proces ocupă de la 2 pînă la 10 zile) Dvs. primiţi Contractul de vînzare-cumpărare şi deveniţi proprietar deplin  a imobilului.

 

  • Noutăți