• Compania de evaluare “Univers-Imobil” | mun. Chișinau, str. Alecu Russo, 7/1, of.1
Your search results

Cum să efectuați evaluarea imobilului în Chișinău și în Moldova: Ghid

Posted by UI on 09.03.2024
| 0

În lumea imobiliară, cunoașterea valorii proprietății dvs. este un pas necesar în multe decizii importante. Evaluarea imobiliară este un pas responsabil în diferite situații, fie că este vorba de cumpărarea sau vânzarea unei proprietăți, obținerea unui credit, moștenire sau donație. Haideți să analizăm pașii necesari pentru efectuarea cu succes a unei evaluări imobiliare.

  1. Stabiliți scopul evaluării: În primul rând, stabiliți pentru ce aveți nevoie de evaluare. Aceasta poate fi vânzarea, cumpărarea, obținerea unui credit, moștenirea sau donația unei proprietăți, vânzarea unei proprietăți cu coproprietari minori, divizarea proprietății în caz de dispute de proprietate etc.
  2. Alegeți o companie de evaluare de încredere: O companie de evaluare cu experiență vă va ajuta să obțineți o evaluare precisă și obiectivă a proprietății dvs. Găsiți o companie cu o reputație bună și evaluatori calificați.
  3. Contactați compania de evaluare selectată: Înainte de a începe procesul de evaluare, luați legătura cu compania aleasă pentru a discuta despre obiectivele evaluării și pentru a solicita informații suplimentare despre proces.
  4. Efectuarea evaluării: După stabilirea contactului cu compania de evaluare, puteți programa o întâlnire pentru efectuarea evaluării. Evaluarea va implica inspectarea proprietății și analizarea datelor de pe piață pentru a determina valoarea de piață a proprietății. Dacă este necesar, pot fi folosite diferite metode de evaluare, cum ar fi analiza comparativă, metoda veniturilor sau metoda costului, în funcție de tipul și caracteristicile proprietății.
  5. Obținerea raportului: După finalizarea evaluării, veți primi un raport detaliat care conține informații despre valoarea de piață a proprietății, metodologia evaluării, precum și motivele și concluziile evaluatorului.
  6. Utilizarea rezultatelor evaluării: Raportul obținut poate fi utilizat în conformitate cu scopul evaluării. Dacă intenționați să vindeți sau să cumpărați o proprietate, raportul vă va ajuta să determinați un preț adecvat. Dacă scopul a fost obținerea unui credit sau achiziționarea prin ipotecă, raportul va fi utilizat în procesul de solicitare la bancă. Dacă scopul evaluării a fost determinarea valorii de piață în cazul unei donații sau moșteniri, raportul va fi necesar în cazul unei ulterioare vânzări a proprietății pentru a fi prezentat la Serviciul Fiscal.

În încheiere: efectuarea unei evaluări imobiliare în Chișinău este un proces important și responsabil, care necesită o abordare atentă și profesionalism. Adresați-vă specialiștilor calificați pentru a obține o evaluare autentică a proprietății dvs., care să corespundă nevoilor și obiectivelor dvs.

  • Noutăți