Your search results

Experţii estimează că preţul apartamentelor noi va creşte în Chişinău

Posted by UI on 02.01.2018
| 0

Oferte din belşug pe piaţa imobiliară şi în 2018. Asta nu face însă ca preţurile să scadă. Din contra, experţii imobiliari estimează creşteri de preţ pentru locuinţele în blocuri noi.

Tarifele pe metru pătrat vor varia între 450 şi 750 de euro. Cele mai solicitate vor fi apartamentele cu una şi două camere, scrie TVR Moldova.

Specialiştii Uniunii Agenţiilor Imobiliare preconizează că în 2018 preţurile locuinţelor noi, variantă albă, vor creşte cu aproape 10 la sută. Şi apartamentele la cheie se vor scumpi, preţul pentru un metru pătrat va fi de până la 950 de euro. Experţii imobiliari ne spun şi de ce.

În schimb, preţul apartamentelor construite în anii 50-60 va scădea cu până la 7 la sută. Astfel, un metru pătrat va costa de la 450 până la 550 de euro. Şi cererea locuinţelor vechi ar putea fi mai mică.

Apartamentele cu o cameră, de 35-45 de metri pătraţi, şi cele cu două camere, şi o suprafaţă de 50 -65 de metri pătraţi, vor fi cele mai solicitate în noul an, spun experţii. La Chişinău, se cumpără mai mult apartamentele de clasă econom. Preţul lor variază între 590-700 de euro pentru un metru pătrat. Cel mai scump sector rămâne a fi Centru, în medie un metru pătrat construit se vinde cu 750 de euro.

Nici preţul la casele pe pământ nu va scădea, dar nici nu vor fi foarte solicitate.

Datele statistice arată că, în Republica Moldova, 80 la sută din clădirile noi sunt date în exploatare cu succes. În de 20% din cazuri, dezvoltatorul dă faliment, iar clienţii trebuie să găsească soluţii pentru a se muta în casa nouă.

Sursa: point.md

  • Noutăți