• Compania de evaluare “Univers-Imobil” | mun. Chișinau, str. Alecu Russo, 7/1, of.1
Your search results

Preţul apartamentelor din blocurile vechi din Capitală, în ușoară creștere

Posted by UI on 04.01.2021
| 0

1-IMG_20201104_084431 (Large)Prețul pe metru pătrat al locuințelor din blocurile vechi din Chișinău a înregistrat o ușoară creștere în ultimele patru luni ale lui 2020, comparativ cu al doilea trimestru: 511 euro față de 506 euro, cât era în vară. Cel puțin asta arată datele unei agenții imobiliare.    

Potrivit agenților, în trimestrul doi al anului trecut, prețurile au scăzut din cauza pandemiei care a blocat total activitatea în sectorul imobiliar. Dar în ultimele patru luni din 2020, piața și-a revenit puțin, ceea ce a și dus la scumpirea locuințelor cu aproape un procent.

În luna decembrie, cel mai mare preț pe metru pătrat, în cazul apartamentelor din blocurile vechi, a fost pentru locuințele cu o cameră. Sumele variază în funcție de sectorul unde este amplasată locuința.

Astfel, cele mai scumpe sunt apartamentele din sectorul Centru, preţul pe metru pătrat pentru o locuință cu o cameră a fost în ultima lună a anului trecut de aproximativ 650 de euro. Urmează sectorul Botanica cu 614 euro pe metru pătrat, preţ asemănător cu cel din sectoarele Râșcani și Ciocana. Cele mai ieftine sunt apartamentele din Buiucani, unde locuinţele cu o cameră se vând cu 565 de euro pe metru pătrat.

În cazul apartamentelor din blocurile noi, clasamentul diferă. În ultimul trimestru al anului trecut, prețul mediu pe metru pătrat a fost de 637 de euro. Cele mai scumpe sunt în centrul orașului, 884 de euro pe metru pătrat. Apartamentele noi din sectorul Râșcani se vindeau în decembrie cu 727 de euro pe metru pătrat, iar la Botanica, 653 de euro. Cel mai scăzut preț pe metru pătrat a fost în sectorul Ciocana: 568 de euro.

Sursa: publika.md

  • Noutăți