• Compania de evaluare “Univers-Imobil” | mun. Chișinau, str. Alecu Russo, 7/1, of.1
Your search results

Veniturile încasate de fisc din contractele de locațiune, în creștere

Posted by UI on 16.12.2020
| 0

nalog-imobilPe parcursul ultimelor 11 luni ale anului curent, la buget au fost încasate venituri în sumă de 22,5 milioane lei, în creștere cu 2,3 milioane de lei sau cu 11,5 % față de perioada similară a anului trecut. 

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în perioada de referință, au fost înregistrate 12081 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Pentru aceeași perioadă au fost identificate 4027 de persoane fizice noi ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.  

Totodată, au fost efectuate controale la 384 de proprietari, care dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 224,3 mii lei, penalități – 10,3 mii lei și amenzi – 63,3 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Impozitul se achită cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului.

Achitarea se poate efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.
Sursa: publika.md

  • Noutăți